hella
bilstein
vdo
mann
Behr Hella Service
pagid
eibach
mintex

Η BILSTEIN προετοιμάζει τα συνεργεία για την αύξηση των αεραναρτήσεων

Σ’ αυτό το πεδίο υπάρχει μεγάλη ανοδική τάση

Τα κλασικά «συστήματα ανάρτησης από χάλυβα» εξακολουθούν να κυριαρχούν στην αγορά, όμως τα συστήματα αερανάρτησης μετατρέπονται όλο και περισσότερο σε μαζική αγορά. «Περίπου το 20% των πελατών σήμερα, παραγγέλνουν μια C-Class από τη Mercedes με σύστημα αερανάρτησης, στην Volvo το ποσοστό φτάνει έως και το 70%», εξηγεί ο Frank Nestroi, Διευθυντής πωλήσεων της BILSTEIN για την Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία: «Τα συστήματα αερανάρτησης δεν είναι πλέον εξοπλισμός μόνο των πολυτελών σειρών, είναι μια απόλυτα αναπτυσσόμενη αγορά.» Αυτή η ανάπτυξη θέτει στα ανεξάρτητα συνεργεία προκλήσεις και για το λόγο αυτό η BILSTEIN υποστηρίζει τα συνεργεία όχι μόνο με υψηλής ποιότητας εξαρτήματα, όπως τις μονάδες αεραναρτήσης Β4, τα ελατήρια αέρα Β3 και τους συμπιεστές Β1, αλλά και με την απαραίτητη τεχνογνωσία.

Με την σωστή προετοιμασία καθώς και την σωστή φροντίδα και αντιστοίχιση, η διαχείριση των συστημάτων αερανάρτησης είναι ένας ελκυστικός τρόπος να κερδίσετε νέους πελάτες και να δημιουργήσετε ελκυστικά περιθώρια κέρδους. Μπορούμε εύκολα να συμπεράνουμε από τα στοιχεία πωλήσεων των αυτοκινήτων ότι τα γενικά συνεργεία θα είναι όλο και συχνότερα αντιμέτωπα με οχήματα που έχουν αερανάρτηση στο μέλλον, απ’ ότι σήμερα.

Σχεδόν κάθε σύστημα αερανάρτησης κάποια στιγμή θα έχει διαρροή

Ακόμα και τα παλαιότερα οχήματα, που τυπικά επισκέπτονται τα ανεξάρτητα συνεργεία, έχουν αεραναρτήσεις. Για παράδειγμα, οι παλαιότερες Mercedes S-Class, έχουν αερανάρτηση στον πίσω άξονα. Στα δέκα χρόνια και με περίπου 150.000 χιλιόμετρα ή και περισσότερα, έχουν κατά μέσο όρο 75 εκατομμύρια επαναφορές και συμπιέσεις. Ωστόσο, μετά από ορισμένα χιλιόμετρα κάθε αερανάρτηση θα φθαρεί καθώς η φούσκα γίνεται πορώδης με τα χρόνια και δεν είναι αεροστεγής, οπότε η αντικατάσταση κρίνεται απαραίτητη.

Σε γενικές γραμμές οι αεραναρτήσεις είναι σχεδιασμένες σε δυο διαφορετικά σχέδια ως προς την εφαρμογή τους: η μεμονωμένη αερανάρτηση BILSTEIN B3 και η μονάδα αερανάρτησης Β4. Είναι πάντα σε ποιότητα πρώτης τοποθέτησης και 100% νέο εξάρτημα και είναι η ιδανική αντικατάσταση σε περίπτωση βλαβών. Υπάρχουν επίσης οι συμπιεστές Β1 καθώς οι διαρροές της φούσκας δεν είναι οι μόνες αιτίες βλαβών. Όλα τα ανταλλακτικά αεραναρτήσεων BILSTEIN, πρέπει να προσαρμόζονται σχολαστικά στο αντίστοιχο όχημα και με αυτόν τον τρόπο παραμένουν τα ίδια χαρακτηριστικά από άποψη δυναμικής, ασφαλούς οδήγησης και άνεσης.

Μείνετε μακριά από τις ανακατασκευές με ανακυκλωμένα παλιά εξαρτήματα, τα οποία δελεάζουν με τις φαινομενικά καλές τιμές στον τομέα των αεραναρτήσεων: σε αυτές τις περιπτώσεις αντικαθίσταται μόνο η φούσκα αέρα και όχι το αμορτισέρ και η ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα ελέγχου, που σημαίνει ότι τα προβλήματα είναι δεδομένο ότι θα εμφανιστούν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ηλεκτρονική βαλβίδα ελέγχου - ένα σημαντικό και κορυφαίας ανάπτυξης εξάρτημα - απλά καταργείται.

Η BILSTEIN γεμίζει τα κενά στη γνώση

Καθώς στο παρελθόν τα ανεξάρτητα συνεργεία ασχολούνταν αποκλειστικά με τις κλασικές «αναρτήσεις από χάλυβα», υπάρχει έλλειψη εμπειρίας για τα συστήματα αεραναρτήσεων και ως εκ τούτου δημιουργούνται συγκεκριμένοι φόβοι. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει αν ακολουθούνται κάποιοι βασικοί κανόνες.

Η BILSTEIN παρέχει λεπτομερείς οδηγίες εγκατάστασης μαζί με κάθε εξάρτημα καθώς και επιπρόσθετα βίντεο εγκατάστασης: https://www.youtube.com/watch?v=rdxbXUCmm0w&list=PLDkhFWQBs7iBv1Oq5OiC_2h8vzq96-Q_E.

Επιπλέον η εταιρία παρέχει διάφορες εκπαίδευσεις σχετικά με την τεχνολογία των αναρτήσεων.. Όσοι προετοιμάζονται σχετικά, θα μειώσουν τον κίνδυνο ζημιάς κατά την εγκατάσταση. Με λίγη υποστήριξη από την BILSTEIN, τα συνεργεία έχουν την ευκαιρία να προετοιμαστούν σήμερα, για μια κερδοφόρα αναπτυσσόμενη αγορά καθώς ένα πράγμα είναι σίγουρο: τα συστήματα αερανάρτησης μελλοντικά θα συνεχίσουν να αυξάνονται.

www.bilstein.com

www.facebook.com/bilsteingr

Λ.Συγγρού 246 & Δαβάκη
Καλλιθέα, τκ.17672
+30 210 9531690-5
+30 210 9531696-7
info@electra-hellas.gr

Αποδοχή Cookies