hella
bilstein
vdo
mann
Behr Hella Service
pagid
eibach
mintex

Παρέχουμε συμβουλές για την βελτίωση της ανάρτησης

Χαμήλωμα σε «υψηλό» επίπεδο

Ο μηχανικός μας Daniel Boehnke εξηγεί ότι «μόνο με κοντύτερα ελατήρια, δεν δουλεύει» και αυτό είναι ένα από τα πιο συχνά προβλήματα στην βελτίωση της ανάρτησης. Παρόλο που αυτή η μορφή χαμηλώματος αναμφισβήτητα εξασφαλίζει μια σπορ εμφάνιση, ο χειρισμός δεν θα ταιριάζει με την εμφάνιση. Το πρόβλημα έχει ως εξής: τα ελατήρια χαμηλώματος καθιστούν αναγκαίο έναν «σκληρότερο» συντελεστή ελατηρίου και τα απλά αμορτισέρ δεν είναι σχεδιασμένα για κάτι τέτοιο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν παρέχουν την απαιτούμενη υψηλή απόδοση απόσβεσης σε ακραίες καταστάσεις, τα ελατήρια ενεργούν «ασυγκράτητα». Το χειρότερο σενάριο: το αμορτισέρ τερματίζει και δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις κατά το φρενάρισμα και κατά την οδήγηση. Επίσης όταν συμβαίνει αυτό επιταχύνεται η φθορά. Για αυτό θα πρέπει πάντα να ταιριάζετε τα σπορ ελατήρια με τα κατάλληλα αμορτισέρ. Ειδικά για αυτό τον σκοπό υπάρχει το Β8 το οποίο όχι μόνο έχει μια αντίστοιχη χαρακτηριστική καμπύλη αλλά και μειωμένο ύψος.

Μια ολοκληρωμένη και τέλεια, χωρίς προβλήματα ανάρτηση προσαρμοσμένη στα επιμέρους εξαρτήματα. Σε αυτό τον τομέα προσφέρουμε τόσο συμβατικές σπορ αναρτήσεις όσο και coilover συστήματα που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στον τομέα της βελτίωσης. Ποια λύση πρέπει να επιλέξετε; «Η πιο ακριβή και πολύπλοκη δεν είναι πάντα η ιδανική για όλους», εξηγεί ο μηχανικός μας, Marco Kunert,: «η Clubsport αγωνιστική ανάρτηση μας, με βεβαιότητα δεν είναι για εκείνους που θα ήθελαν να οδηγούν καθημερινά με σπορ τρόπο και να έχουν παράλληλα ένα ορισμένο επίπεδο άνεσης». Επομένως, οι καλοί έμποροι και τα συνεργεία αρχίζουν με την ανάλυση των απαιτήσεων: Ακόμη και όταν οι πελάτες φαινομενικά γνωρίζουν ακριβώς ποιο προϊόν θα ήθελαν, πρέπει πάντα να ξεκινάτε από την αρχή. Με αυτόν τον τρόπο θα καλύψετε την πραγματικότητα και τις προσδοκίες. «Λόγω τιμής ή φιλοσοφίας, ορισμένοι άνθρωποι θα θέλουν πάντα την πιο ακριβή λύση. Ωστόσο, αυτά τα προϊόντα είναι κατασκευασμένα για συγκεκριμένο και εξειδικευμένο είδος χρηστών ή προσφέρουν πληθώρα επιλογών, οι οποίες μπορεί να είναι υπερβολικές για έναν κανονικό οδηγό αυτοκινήτου», λέει ο Kunert.

Ωστόσο, το να είσαι πολύ «οικονομικός» σε ανταμείβει εξίσου λίγο. Για παράδειγμα, όταν αλλάζονται μόνο τα ελατήρια ή όταν η πλήρης ανάρτηση δεν προσφέρει επιλογές ρυθμίσεων προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις για δυναμική οδήγηση και οπτική. Για αναρτήσεις συγκεκριμένου ύψους όπως η BILSTEIN B12 Pro-Kit (χαμήλωμα έως 40 mm) και η πιο «εξωτική» BILSTEIN B12 Sportline (χαμήλωμα έως 50 mm), είναι μια βέλτιστη επιλογή. Τα coilover συστήματα όπως το BILSTEIN B14, προσφέρουν ακόμη περισσότερες δυνατότητες να μεταβάλλουν το ύψος του οχήματος σε διάφορα στάδια, ακόμη και όταν έχει ήδη εγκατασταθεί.
Εάν επιθυμείτε την απόλυτη δυναμική οδήγηση και την τέλεια προσαρμοσμένη στις προτιμήσεις σας ανάρτηση, τότε η BILSTEIN B16 είναι η κατάλληλη. Επιπλέον των χαρακτηριστικών της Β14, η Β16 προσφέρει μηχανική και παράλληλη ρύθμιση της συμπίεσης και της επαναφοράς μέσω ενός ρυθμιστικού τροχού με δέκα βαθμίδες ρύθμισης. Η BILSTEIN B16 ως εκ τούτου είναι κατάλληλη για μερικούς γρήγορους γύρους στο Nürburgring. Είτε πρόκειται για συμβατική σπορ ανάρτηση είτε για coilover σύστημα: το ακραίο χαμήλωμα όπως προσφέρονται από κάποια προϊόντα στην αγορά, πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για αυτοκίνητα επιδείξεων. Τα αμορτισέρ απλά δεν δουλεύουν αποτελεσματικά σε συνδυασμό με τόσο κοντή διαδρομή ελατηρίου και έχουν αρνητικές συνέπειες όσον αφορά την ασφάλεια, την άνεση και την δυναμική οδήγηση. Οι σκληροπυρηνικοί οδηγοί χρησιμοποιούν άλλους τρόπους για την βελτίωση των οχημάτων τους.

Για όσους οδηγούν σε δημόσιους δρόμους με ημι-αγωνιστικά λάστιχα με σκοπό να οδηγήσουν μέχρι την επόμενη πίστα, η BILSTEIN Clubsport είναι το παράδειγμα. Το εξαιρετικά αξιόπιστο υψηλής τεχνολογίας coilover σύστημα, προσφέρει βάση στήριξης αλουμινίου, καθώς και ξεχωριστές ρυθμίσεις για την συμπίεση και την επαναφορά: συνολικά 100 διαφορετικές παραλλαγές ρύθμισης της σκληρότητας. Με μια αγωνιστική ανάρτηση το μόνο που ο πελάτης θα ψάξει μάταια είναι η λειτουργία άνεσης. Σε αυτή την περίπτωση, οι BILSTEIN B12, B14 και B16 προσφέρουν έναν καλύτερο συμβιβασμό. Για όσους χρειάζονται δυο αναρτήσεις, αυτό ακριβώς προσφέρει η επιλογή DampTronic® της ανάρτησης BILSTEIN B16. Εδώ με το πάτημα ενός κουμπιού μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε λειτουργία άνεσης ή σπορ. Ως επιπλέον πρόσθετο είναι διαθέσιμο το Module iRC®, με αυτό ελέγχετε την ανάρτησή σας από το smartphone σας. Μπορείτε να καθορίσετε πολλές επιπλέον παραμέτρους και ακόμα να επιλέξετε την λειτουργία «auto-mode», η οποία προσαρμόζει την ανάρτηση ενεργά στις αντίστοιχες συνθήκες οδήγησης. Έτσι είστε εξοπλισμένοι για κάθε περίπτωση.

Ωστόσο, ανεξάρτητα από την εγκατεστημένη ανάρτηση για βέλτιστα αποτελέσματα είναι επίσης σημαντικό να λάβετε υπόψη και άλλα ενδεχόμενα καθώς και τα περιφερειακά. Ακραία χαμηλά προφίλ ελαστικού μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τις δυνατότητες οδήγησης καθώς και οι πολύ μεγάλων διαστάσεων ζάντες, αυξάνουν αδικαιολόγητα την μη αναρτώμενη μάζα. Όταν επιλέγονται με σύνεση, αυτά τα στοιχεία μπορούν να συμπληρώσουν την λειτουργία της ανάρτησης ώστε να αποδίδει σωστά. Έμπειρα συνεργεία είναι διαθέσιμα για να παρέχουν συμβουλές και βοήθεια στους οδηγούς.

www.facebook.com/bilsteingr

Workshop 4 1024x683 BILSTEIN C 63 AMG 01 1 1024x683

BILSTEIN Suspension 4 1 1024x683 BILSTEIN Suspension 2 1 1024x683

Λ.Συγγρού 246 & Δαβάκη
Καλλιθέα, τκ.17672
+30 210 9531690-5
+30 210 9531696-7
info@electra-hellas.gr

Αποδοχή Cookies