hella
bilstein
vdo
mann
Behr Hella Service
pagid
eibach
mintex

Γιατί αποδίδει η επένδυση σε μια λύση διαχείρισης στόλου

Τα ακριβή στοιχεία σχετικά με τη θέση των οχημάτων και τους χρόνους οδήγησης των οδηγών είναι εξαιρετικά σημαντικά για την οικονομική αποδοτικότητα των εταιρειών φορτηγών. Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις λειτουργούν καλύτερα με τις λύσεις διαχείρισης στόλου. Πέντε λόγοι για τη χρήση της σύγχρονης τηλεματικής.
“Δεν χρειάζεται πάντα να είναι μια μεγάλη και δαπανηρή λύση,” λέει ο Δρ. Lutz Scholten, Διευθυντής Ταχογράφων, Τηλεματικής και Υπηρεσιών της Continental. “Υπάρχουν ελκυστικές λύσεις βασικού επιπέδου για μικρούς και μεσαίους στόλους. Όλες οι απαιτούμενες πληροφορίες από τους διαχειριστές στόλου πρέπει να είναι διαθέσιμες γρήγορα και στην κατάλληλη μορφή.
Αυτό τους βοηθάει να διαχειρίζονται αποδοτικότερα τις διαδικασίες σχετικά με τους στόλους τους και την εφοδιαστική αλυσίδα καθώς και να εξοικονομούν χρήματα.” Λύσεις όπως το TIS-Web Motion από την VDO προσφέρουν πολλά περισσότερα από την απλή αποθήκευση των βάση νόμου απαιτούμενων δεδομένων του οχήματος και των καρτών οδηγού, παρέχουν επίσης δεδομένα σχετικά με την παρακολούθηση τον εντοπισμό και την κατάσταση των ελαστικών.

Οι ταχογράφοι κατασκευάζονται στο Villingen από την Continental εδώ και σχεδόν 100 χρόνια και η εταιρία παρέχει λύσεις TIS-Web για την διαχείριση στόλου υπό την εμπορική ονομασία VDO από το 1996 – έτσι δεν είναι περίεργο ότι με όλη αυτή την τεράστια εμπειρία, ο Dr. Lutz Scholten προσδιορίζει τους πέντε σημαντικότερους λόγους για την επένδυση σε συστήματα διαχείρισης στόλου. “«Γνωρίζουμε ακριβώς τι είναι σημαντικό για τους διαχειριστές στόλων, τόσο από λειτουργική όσο και από οικονομική άποψη - και γνωρίζουμε επίσης όλες τις τεχνικές παραμέτρους».

Λόγος 1: Κόστος υπό έλεγχο - λιγότερη κατανάλωση καυσίμου, παρακολούθηση πίεσης ελαστικών

Ο στόλος γίνεται αποδοτικότερος όταν υπολογίζεται η κατανάλωση καυσίμου. Η κατανάλωση καυσίμου ενός οχήματος μπορεί να καταγραφεί απευθείας από τον ψηφιακό ταχογράφο, είτε μέσω CAN είτε με μια επιπρόσθετη συσκευή ελέγχου όπως το DTCO Fuelgate.

Οι οδηγοί μπορούν να εκτυπώσουν μια αναφορά και οι διαχειριστές στόλου μπορούν εύκολα να αξιολογήσουν τα δεδομένα στην οθόνη τους, έτσι ώστε να μπορούν να δουν πότε και που η κατανάλωση καυσίμων είναι ασυνήθιστα υψηλή και να εντοπίσουν πιθανή εξοικονόμηση.
Τα συστήματα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών αυξάνουν επίσης την ασφάλεια καθώς όταν ένα ελαστικό αναπάντεχα χάνει πίεση, οι οδηγοί ειδοποιούνται έγκαιρα.
Οι online λύσεις όπως το TIS-Web Motion λειτουργούν με τα πιο πρόσφατα προγράμματα περιήγησης. Οι χρήστες τιμολογούνται μηνιαίως με βάση τον αριθμό των οχημάτων. Δεν υπάρχει ελάχιστη χρονική δέσμευση συμβολαίου. “Τα συστήματα διαχείρισης στόλου αποπληρώνονται γρήγορα στην πράξη,” λέει ο Dr. Lutz Scholten της Continental. “Μόλις μετά από μερικές εβδομάδες χρήσης των συστημάτων, οι εταιρίες είχαν ήδη βελτιώσει σημαντικά τις διαδικασίες στις εφοδιαστικές αλυσίδες τους και δεν μπορούσαν χωρίς την τεχνολογία!”

Λόγος 2: Νομικά ασφαλές – οι χρόνοι οδήγησης και ανάπαυσης καταγράφονται αυτόματα

Η καταγραφή και η αρχειοθέτηση των χρόνων οδήγησης και των περιόδων ανάπαυσης είναι υποχρεωτική. Οι εταιρίες σε αυτήν την περίπτωση θέλουν να κάνουν τα πάντα νόμιμα, αλλά επίσης θέλουν να ελαχιστοποιήσουν τον χρόνο που χρειάζεται για να γίνει αυτό. Με την τελευταία γενιά ταχογράφων, ο διαχειριστής στόλου μπορεί να επιλέξει εάν το διάλειμμα, ο ενεργητικός χρόνος ή η διαθεσιμότητα (παθητικός χρόνος) θα ενεργοποιούνται αυτόματα μόλις κλείσει η μηχανή. Όταν έχει ρυθμιστεί σε διάλειμμα, ο οδηγός δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα απολύτως ώστε να μην ξεχάσει να αλλάξει σε αυτή την δραστηριότητα όταν κλείνει την μηχανή κατά την στάθμευση. Δυο λεπτά πριν το τέλος του 45 λεπτού διαλείμματος, η λειτουργία αφύπνισης ειδοποιεί τον οδηγό ότι θα μπορεί να συνεχίσει σύντομα.

Λόγος 3: Καλύτερος προγραμματισμός - η βέλτιστη χρήση των οδηγών οδηγεί επίσης στην καλύτερη δυνατή χρήση των οχημάτων

Η μεγαλύτερη διαφάνεια που δημιουργείται από το λογισμικό διαχείρισης στόλου διευκολύνει την πλήρη εκμετάλλευση των ωρών εργασίας των οδηγών στο πλαίσιο του νόμου. Εάν ένα φορτίο φτάσει τελευταία στιγμή και πρέπει να παραδοθεί την ίδια ημέρα, ο αποστολέας μπορεί να δει με μια ματιά αν ένας από τους οδηγούς που είναι στην περιοχή μπορεί να το παραλάβει υπολογίζοντας τις περιόδους οδήγησης και ανάπαυσης. Εάν η εταιρεία έχει επίσης καθοδηγούμενη πλοήγηση για να βοηθήσει με τον υπολογισμό της διαδρομής, τότε ο αποστολέας μπορεί να υπολογίσει μέσω του συστήματος ποιος οδηγός είναι σε θέση να πάρει το φορτίο,

βελτιστοποιώντας την ενσωμάτωση των οχημάτων και των οδηγών στις καθημερινές μεταφορές
της εταιρίας και αυτό είναι ένα πραγματικό πλεονέκτημα βάση του σημερινού ανταγωνισμού των επιχειρήσεων.

Λόγος 4: Ικανοποιημένοι υπάλληλοι - η επικοινωνία με το γραφείο είναι πολύ πιο εύκολη

Οι λύσεις διαχείρισης στόλου δημιουργούν επίσης μεγαλύτερη απλότητα και ικανοποίηση στον οδηγό. Χάρη σε μια εφαρμογή (όπως η εφαρμογή TIS-Web Fleet από την VDO), ο οδηγός παραμένει πάντα σε στενή επαφή με το γραφείο, π.χ. αποστολή και λήψη μηνυμάτων κειμένου. Η εφαρμογή στέλνει επίσης τα δεδομένα του ταχογράφου και τα δεδομένα που εισήγαγε χειροκίνητα ο οδηγός από το smartphone του στον αποστολέα μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

Λόγος 5: Περισσότερη διαφάνεια - ο αποστολέας γνωρίζει πάντα όλες τις τρέχουσες πληροφορίες σχετικά με τα οχήματα

Ακόμη και entry-level λύσεις μεταφέρουν τις διαδρομές, τις τοποθεσίες και άλλα δεδομένα των οχημάτων και των οδηγών στην οθόνη του αποστολέα σε πραγματικό χρόνο. Συνεπώς, ο αποστολέας μπορεί να αντιδράσει άμεσα και να αποφασίσει εάν μπορούν να ληφθούν πρόσθετα φορτία σε σύντομο χρονικό διάστημα και πώς πρέπει να αλλάξει η διαδρομή. Η αξιολόγηση των δεδομένων επιφέρει οικονομική και αποδοτική οδήγηση.

Περισσότερες πληροφορίες για την διαχείριση στόλου στο www.fleet.vdo.de

vdo pp tts visual 5 180x130mm 300dpi rgb

Λ.Συγγρού 246 & Δαβάκη
Καλλιθέα, τκ.17672
+30 210 9531690-5
+30 210 9531696-7
info@electra-hellas.gr

Αποδοχή Cookies