hella
bilstein
vdo
mann
Behr Hella Service
pagid
eibach
mintex

Ο Ψηφιακός Ταχογράφος 3.0 από την VDO

Γρηγορότερος, Φωτεινότερος και πιο ευέλικτος
Η παρακολούθηση της αγοράς αντανακλά σε πολλές βελτιστοποιήσεις φιλικές προς τον χρήστη
Οι διαχειριστές του στόλου μπορούν να ορίσουν πολλές παραμέτρους με την εφαρμογή DTCO Configuration App
Νέα οθόνη με αντεστραμμένα χρώματα εύκολη στην ανάγνωση, ακόμη και σε άμεσο ηλιακό φως
Ταχύτερη λήψη και ταχύτερος χειρισμός καρτών οδηγού
O DTCO 3.0 μπορεί να παραγγελθεί από το Σεπτέμβριο του 2017

Η τεχνολογική εταιρία Continental εγκαινιάζει την τελευταία έκδοση του ψηφιακού ταχογράφου που έχει αποδείξει την αξιοπιστία του εκατομμύρια φορές. Οι μηχανικοί της Continental έχουν ανανεώσει τον σχεδιασμό του ταχογράφου καθιστώντας τον ακόμη πιο εύκολο στο χειρισμό. Πριν την κυκλοφορία του, οι ειδικοί βελτίωσαν τον DTCO 3.0 σε έξι διαφορετικές περιοχές. Η απόδοση της οθόνης, η ευελιξία και οι επιδόσεις στο χειρισμό των καρτών έχουν βελτιωθεί σημαντικά και η μονάδα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από τον προκάτοχό της DTCO 2.2. Οι οδηγοί επωφελούνται από την ταχύτερη διεκπεραίωση όταν βρίσκονται δυο οδηγοί μέσα στο όχημα και μπορούν να χρησιμοποιούν κινητές συσκευές για να καταγράφουν πρόσθετες χειρόγραφες εγγραφές καθιστώντας τους πιο σαφής, ενημερωμένους και μειώνοντας τον κίνδυνο για σφάλματα. Η συγκεκριμένη λειτουργία ήταν διαθέσιμη και στον DTCO 2.2, όμως τώρα είναι βελτιωμένη περαιτέρω. Μελλοντικά, οι οδηγοί και οι διαχειριστές του στόλου μπορούν να επικοινωνούν με τον ταχογράφο. Η νέα εφαρμογή διαμόρφωσης -DTCO Configuration App- επιτρέπει στους διαχειριστές να αλλάζουν αρκετές παραμέτρους, εξοικονομώντας χρόνο και ευθυγραμμίζοντας τις λειτουργίες πιο προσεκτικά έναντι των απαιτήσεων του χρήστη. Ο DTCO 3.0 μπορεί να παραγγελθεί από τον Σεπτέμβριο του 2017, και οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο.
“Η καταγραφή και η αρχειοθέτηση των χρόνων οδήγησης είναι υποχρεωτική. Οι οδηγοί που υποχρεούνται να το κάνουν θέλουν ένα αξιόπιστο αποτέλεσμα και παράλληλα θέλουν να ξοδέψουν το λιγότερο δυνατό χρόνο γι’ αυτό,” εξηγεί ο Dr. Lutz Scholten, Επικεφαλής Ταχογράφων, Τηλεματικής και Υπηρεσιών στην Continental. “Για αυτό επικεντρωθήκαμε να κάνουμε τον ταχογράφο όσο το δυνατόν πιο φιλικό προς το χρήστη. Αυτό ανακουφίζει τους οδηγούς και τους διαχειριστές που φέρουν μεγάλη ευθύνη.”


Οι διαχειριστές του στόλου μπορούν να ρυθμίσουν τους ταχογράφους μόνοι τους
Με το νέο ταχογράφο και την εφαρμογή διαμόρφωσης DTCO Configuration App, οι διαχειριστές του στόλου έχουν την επιλογή να ρυθμίσουν αρκετές παραμέτρους οι ίδιοι στο VDO counter, προσαρμόζοντας τις σε συγκεκριμένες δραστηριότητες της κάθε εταιρίας, αποφεύγοντας μια επίσκεψη στο συνεργείο. Η πρόσβαση δίνετε με την κάρτα επιχείρησης. Μετά την επιτυχή επαλήθευση της ταυτότητας, η εφαρμογή συνδέεται με τον DTCO μέσω του VDO Smartlink. Τώρα οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν λειτουργίες από το VDO counter μέχρι την τοπική ώρα, να ορίσουν τις προειδοποιήσεις που απαιτούν και να εισάγουν άδειες χρήσης, το Κράτος Μέλος της ΕΕ και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος. Η πρακτική πλαϊνή μπάρα της εφαρμογής παρέχει μια γρήγορη επισκόπηση των πιο σημαντικών ρυθμίσεων. Η εφαρμογή DTCO Configuration App εκτελείται σε smartphones και tablets με Android ή iOS λειτουργικό σύστημα.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι για πολλούς διαχειριστές ότι πλέον μπορούν να καθορίσουν την δραστηριότητα στην οποία θα τεθεί ο ταχογράφος κατά την απενεργοποίηση του κινητήρα. Ο DTCO θα μεταβαίνει αυτόματα στην δραστηριότητα που θα έχει οριστεί από τον διαχειριστή στόλου, Διάλειμμα, Άλλη Εργασία ή Διαθεσιμότητα. Εάν για παράδειγμα ο διαχειριστής στόλου έχει χρησιμοποιήσει την εφαρμογή διαμόρφωσης (Configuration App) και έχει προκαθορίσει την δραστηριότητα που επιθυμεί, ο οδηγός δεν θα χρειάζεται να θυμάται να ρυθμίζει την συσκευή κάθε φορά που σβήνει την μηχανή και έτσι πολλά λάθη θα αποφευχθούν.
Εκτός από το γεγονός ότι μπορούν να κάνουν τις ρυθμίσεις τους, οι διαχειριστές στόλου επωφελούνται και από τη μεγαλύτερη απόδοση του νέου DTCO 3.0 κατά τη λήψη δεδομένων. Οι κατασκευαστές της Continental έχουν σχεδόν διπλασιάσει την ταχύτητα λήψης.

Περισσότερη σαφήνεια για τον οδηγό
Οι οδηγοί μπορούν να λειτουργούν τον DTCO 3.0 γρηγορότερα και ευκολότερα χάρη στην επανασχεδιασμένη διεπαφή του χρήστη. Η νέα οθόνη αντεστραμμένων χρωμάτων είναι εύκολη στην ανάγνωση ακόμα και στο άμεσο ηλιακό φως. Δυο λεπτά πριν το πέρας του 45λεπτου διαλείμματος, ο οδηγός λαμβάνει ειδοποίηση “Αφύπνισης” ώστε να προετοιμαστεί για την συνέχιση της οδήγησης. Η διαχείριση των καρτών που εισάγονται έχει επίσης βελτιωθεί: χάρη στην εφαρμογή της VDO Driver App, οι οδηγοί έχουν εύκολα πρόσβαση στις λειτουργίες του ταχογράφου DTCO 3.0 – η εφαρμογή καθιστά ευκολότερη την χειρόγραφη καταχώρηση δραστηριοτήτων, καθώς όλες οι περίοδοι ανάπαυσης ρυθμίζονται εκ των προτέρων και επεξεργάζονται απευθείας στο smartphone. Το VDO counter επίσης εμφανίζει τους χρόνους οδήγησης και ανάπαυσης στο smartphone – έτσι οι χρήστες επωφελούνται από την σημαντική εξοικονόμηση χρόνου και κόστους και από την μεγαλύτερη σαφήνεια. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη χωρίς χρέωση για Android και iOS λειτουργικά συστήματα.
Το τελευταίο βήμα στο δρόμο προς τον έξυπνο ταχογράφο

Ο νέος DTCO 3.0 ανοίγει τον δρόμο για τον “έξυπνο ταχογράφο”, ο οποίος θα είναι υποχρεωτικός για τα καινούρια οχήματα από τον Ιούνιο του 2019. Με την προηγμένη τεχνολογία του DTCO 3.0, η VDO έχει ήδη δημιουργήσει τα θεμέλια για τον έξυπνο ταχογράφο – DTCO 4.0 – ο οποίος θα κυκλοφορήσει το 2019. Δεν θα υπάρξει υποχρεωτική μετάβαση πάραυτα, έτσι τα παλαιότερα μοντέλα ταχογράφων θα μπορούν να χρησιμοποιούνται και μετά την προθεσμία του Ιουνίου.

VDO ταχογράφοι – ιστορία και καινοτομία

Ο ψηφιακός ταχογράφος είναι υποχρεωτικός από το 2006 για όλα τα καινούρια φορτηγά άνω των 3.5 τόνων και όλα τα λεωφορεία από 9 θέσεις επιβατών (Κανονισμός (ΕΕ) No 1360/2002, Παράρτημα 1B). Η ιστορία του ταχογράφου πάραυτα υπάρχει για σχεδόν 100 χρόνια όταν οι πρώτοι ταχογράφοι πρωτοκατασκευάστηκαν στο Villingen, ξεκινώντας το 1920 με την συσκευή ‘autograph’. Οι ταχογράφοι VDO βρίσκονται στην αγορά από το 1951 και ακόμα κατασκευάζονται στο Villingen παρόλο που η VDO είναι πλέον μέρος της Continental διεθνούς τεχνολογικής εταιρίας, οπότε η VDO διαθέτει μεγάλη εμπειρία και τεχνογνωσία ώστε να προσφέρει προϊόντα σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς έγκαιρα.
“Σήμερα, ο ψηφιακός ταχογράφος είναι κάτι περισσότερο από μια συσκευή απλά για την καταγραφή των δεδομένων οδηγού και οχήματος,” λέει ο Dr. Lutz Scholten. “ Είναι η καρδιά Τηλεματικής για την διαχείριση του στόλου, επιτρέποντας ακόμα στους μικρούς και μεσαίους στόλους να αυξήσουν τις δυνατότητές τους σχετικά με την αποδοτικότητα.”

vdo pp dtco 30vdo pp dtco30 features02 en 300x217 300dpi rgb

Λ.Συγγρού 246 & Δαβάκη
Καλλιθέα, τκ.17672
+30 210 9531690-5
+30 210 9531696-7
info@electra-hellas.gr

Αποδοχή Cookies